Grundet ejerskifte i shoppen holder vi lukket for afsendelse af ordrer fra d. 1. januar 2019 til og med d. 10. januar 2019. Alle ordrer lagt i denne periode sendes d. 11. januar og forventes at være fremme d. 12. januar. Vi glæder os til at introducere en masse spændende nye varer, og vi ønsker alle vores kunder et fantastisk nytår.

Udvalg

{{block type=”catalog/product_list” catid=”24″ template=”catalog/product/homefeatured.phtml”}}

NEDSAT

{{block type=”catalog/product_list” catid=”25″ template=”catalog/product/homefeatured.phtml”}}

JUL

{{block type=”catalog/product_list” catid=”188″ template=”catalog/product/homefeatured.phtml”}}

 

 

Børnefødselsdag i Danmark

Den danske børnefødselsdag er en skøn tradition. En tradition der bringer forældre, oftest moren, og barn sammen om et fælles projekt. Mange forældre husker stadig deres egne og venners børnefødselsdage. Der er bare noget ganske særligt over børnefødselsdagen.

Dog er børnefødselsdage ikke en særlig gammel tradition, og slet ikke i den form vi kender den i dag. Oprindeligt markerede man barnets navnedag, som der stadigvæk er tradition indenfor den katolske tro. Først i 1830erne begyndte det finere borgerskab i Danmark, at fejre børnefødselsdag. Omtrent på samme tid begyndte juletræet at dukke op indendørs til jul. Begge traditioner blev hentet fra Tyskland.

I mange år var det fortrinsvis det finere borgerskab, der holdt børnefødselsdag, eller rettere børneselskab eller bal. For det var sådan man fejrede børnefødselsdag i begyndelsen. Siden da har børnefødselsdagen udviklet sig langsomt til den børnefødselsdag vi holder i dag, hvor der gerne skal være et tema og den obligatoriske skattejagt.

Selvom man har kære minder om sin barndoms børnefødselsdage, så ønsker man måske ikke at holde den samme, efterhånden klassiske, Disney børnefødselsdag, som man kender den fra sin egen barndom. Tiden og stilen ændrer sig. Det er måske derfor ”udenfor huset” eller ”oplevelses” børnefødselsdage vinder frem, og nye lege, som slå til Pinjatas, adopteres. Hver generation har brug for fornyelse og skabe sit eget aftryk, det gælder også for hvordan man holder børnefødselsdag. Hvem ved om den personlige børnefødselsdag bliver det næste.